Windows Vista - Meldingen beveiligingscentrum uitschakelen


Je kent het misschien wel, het rode icoon met kruis wat elke keer rechtsonder in de taakbalk verschijnt van het beveiligingscentrum als je bijvoorbeeld geen virusscanner hebt geinstalleerd. Bij dat icoontje komt telkens na het opstarten van de PC erboven een tekstballon tevoorschijn met een waarschuwing erin over die virusscanner die niet aanwezig is of andere waarschuwingen.

Die meldingen zijn uit te schakelen en wel als volgt. Ga naar Start en klik op het Configuratiescherm. Klik dan op het kopje "Beveiliging" en klik dan op "Beveiligingscentrum" en het beveiligingscentrum opent. Klik dan links van het venster op "Waarschuwingen van Beveiligingscentrum wijzigen".

Meldingen beveiligingscentrum uitschakelen

Er opent dan een venster met drie opties. De eerste is de standaard instelling en hiermee blijft het pictogram rechtsonder met de ballon erboven. De tweede eronder klik je op als je geen melding wilt van een tekst ballon maar alleen van het icoontje die tevoorschijn komt. De derde optie gebruik je om alles uit te schakelen zowel het icoontje als de melding.

Meldingen beveiligingscentrum uitschakelen