Windows Vista - Automatische defragmentatie uitschakelen / aanpassen


Met de tijd is er fragmentatie op de harde schijf waardoor de PC op een gegeven moment langzamer zal presteren. Met de defragmentatie optie wordt alles weer netjes op een rijtje gezet en kan de harde schijf efficiŽnter werken. Het defragmenteren van de harde schijf staat op automatisch in Windows Vista en wordt standaard om de week uitgevoerd. Dit is allemaal in te stellen naar wens via het Configuratiescherm.

Ga naar Start >> Configuratiescherm en klik bovenaan op Systeem en onderhoud. Ga dan helemaal naar beneden naar het kopje Systeembeheer en klik op de optie "De vaste schijf defragmenteren" en de opties komen tevoorschijn.

Automatische defragmentatie uitschakelen / aanpassen

Als je niet wilt dat er automatisch gedefragmenteerd wordt klik dan het vinkje weg voor "Gepland uitvoeren". Eronder zie je het schema. Wanneer de defragmentatie voor het laatst is uitgevoerd en wanneer de volgende gepland staat. Door op de knop Schema aanpassen te klikken zijn de tijdsinstellingen te wijzigen.

Automatische defragmentatie uitschakelen / aanpassen

Stel deze opties in naar wens met onder regelmaat, dagelijks, wekelijks of maandelijks. De dag dat het uitgevoerd wordt en het tijdstip. Als je klaar bent klik je op OK en nogmaals OK.