Windows Sidebar / gadgets - RSS Feeds


Bij de sidebar gadgets zit een RSS feed lezer. Hieraan kun je RSS feeds toevoegen van de websites die je wenst. Om de gadget te gebruiken moet binnen Windows Vista de Windows Sidebar aanstaan, dit is niet het geval binnen Windows 7. In Windows Vista ga naar Start, Alle programma's en klik op Bureau-accessoires. Klik hier op Windows Sidebar die dan aan de rechterkant van je bureaublad tevoorschijn komt. Klik nu met de rechtermuisknop op de Windows Sidebar en kies "Gadgets toevoegen".

In Windows 7 is dit eenvoudiger. Klik met de rechtermuisknop ergens op het bureaublad en klik vervolgens in het menu dat tevoorschijn komt op Gadgets.

Windows Sidebar / gadgets - RSS Feeds

Een nieuwe scherm opent, zoek hierin de "Hoofdpunten van feeds" gadget en dubbelklik hierop. Deze wordt dan standaard toegevoegd aan de Sidebar.

Windows Sidebar / gadgets - RSS Feeds

Toevoegen

Om nu feeds toe te voegen start Internet Explorer en open de Feed die je wilt toevoegen. Zodra je deze in beeld hebt klik bovenaan de feed op de optie "Abonneren op deze feed".

Windows Sidebar / gadgets - RSS Feeds

In het nieuwe dialoogvenster klik je op Abonneren en de RSS feed is opgeslagen.

Nu wordt de RSS feed al gelezen door de gadget samen met alle andere ingestelde feeds en de 4 standaard feeds van Microsoft. Om dit te wijzigen ga je naar de gadget en klik daar met de rechtermuisknop op en kies Opties. Standaard staat de optie "Alle feeds" aan. Nu kun je hier de feed selecteren die je wilt zien en dan wordt deze alleen getoond.

Windows Sidebar / gadgets - RSS Feeds

Standaard zijn er dus 4 RSS feeds van Microsoft ingesteld. Om deze 4 of een andere feed weer te verwijderen start je weer Internet Explorer en klik je links bovenin op het favorieten sterretje en een venster opent. Klik hierin op de knop Feeds. Je ziet nu een overzicht van alle ingestelde feeds. Met het kleine icoontje rechts kun je het venster even vastzetten.

De feeds kun je verwijderen door er met de rechtermuisknop op te klikken en verwijderen te kiezen. Nieuwe mappen kun je hier ook maken, klik met de rechtermuisknop op een feed en kies de optie "Nieuwe map maken". Zodoende kun je eigen categorieŽn maken.

Windows Sidebar / gadgets - RSS Feeds