Windows Sidebar / gadgets - Processor controle


Met de Processor controle gadget zijn twee onderdelen te bekijken. Het CPU verbruik en het geheugenverbruik, beide in procenten.

Om de gadget te gebruiken moet binnen Windows Vista de Windows Sidebar aanstaan, dit is niet het geval binnen Windows 7 want hier bestaat de Windows Sidebar niet meer. In Windows Vista ga naar Start, Alle programma's en klik op Bureau-accessoires. Klik hier op Windows Sidebar die dan aan de rechterkant van je bureaublad tevoorschijn komt. Klik nu met de rechtermuisknop op de Windows Sidebar en kies "Gadgets toevoegen".

In Windows 7 is dit eenvoudiger. Klik met de rechtermuisknop ergens op het bureaublad en klik vervolgens in het menu dat tevoorschijn komt op Gadgets.

Windows Sidebar / gadgets - Processor controle

Een nieuwe scherm opent, zoek hierin de "Processor controle" gadget en dubbelklik hierop. Deze wordt dan standaard toegevoegd aan de Sidebar.

Windows Sidebar / gadgets - Valuta omrekenen en aandelen

Nu de gadget gestart is zie je eerst het CPU verbruik en erachter het geheugenverbruik, beide in procenten. Er zijn hiervoor geen verdere opties in te stellen.