Windows Sidebar / gadgets - Afsluitknoppen


Microsoft heeft begin oktober 2011 besloten om de Windows Live Gallery, de plek om gadgets voor Windows Vista en Windows 7 te downloaden offline te halen. Het offline halen heeft tot gevolg dat alle gadgets niet langer beschikbaar zijn waaronder de gadgets van WebSonic.nl. De onderstaande gadget is dan ook niet langer beschikbaar.

Zoals in een andere tip wordt gemeld zijn er aanvullende gadgets te downloaden en 1 daarvan is de Afsluit gadget die toe te voegen is aan de Sidebar. Deze maakt standaard geen deel uit van de gadgets en moet apart geinstalleerd worden.

De gadget is ontwikkeld door WebSonic.nl en biedt 4 knoppen met Afsluit, Afmelden, Herstarten en Vergrendelen, Sluit de PC af, herstart de PC, vergrendel de PC of log snel uit.

De gadget is goedgekeurd door Microsoft en is opgenomen in de gadgetgallery website van Microsoft. Het downloaden van de gadget gaat dan ook via de gallery waarvan de rechstreekse download link er naar toe hieronder staat. Eenmaal op de pagina druk op de knop "Downloaden naar Sidebar" en kies Installeren, Sla het bestand dan op.

Eenmaal gedownload dubbelklik op het bestand en een installatie scherm komt tevoorschijn. Klik op de knop Installeren om de gadget te installeren. Dan als de Sidebar nog niet is gestart zal deze automatisch opstarten en de gadget toegevoegd worden.

Een afbeelding van de gadget zie je hieronder.

Windows Sidebar / gadgets - Datum en tijd