Windows Mail - Handtekening toevoegen


Windows Mail bied de mogelijkheid om standaard een handtekening toe te voegen onder nieuwe berichten of antwoorden.

Ga bovenin in het menu naar Extra en klik op Opties. In het venster klik je op het tabblad "Handtekeningen" en je ziet onderstaand scherm.

Handtekening toevoegen

Klik onder het tweede kopje "Handtekeningen" op de knop Nieuw. Dan wordt er standaard zoals in het plaatje "Handtekening #1" toegevoegd en komt onderaan onder het kopje "Handtekening bewerken" een tekstvak vrij waarin je je tekst kan plaatsen. Helemaal bovenin komt een optie vrij genaamd "Handtekening aan alle uitgaande berichten toevoegen". Als je hier een vinkje voorplaatst zal de handtekening standaard toegevoegd worden aan nieuwe berichten.

Zodra je het vinkje plaatst komt de optie eronder ook vrij "Geen handtekening toevoegen bij antwoorden of doorsturen". Haal het vinkje weg als je wel automatisch een handtekening wilt toevoegen aan berichten die je beantwoord of doorstuurt.

Het is ook mogelijk om een HTML bestand te gebruiken als opmaak met bijvoorbeeld een logo of bepaalde tekstopmaak. Maak dan een standaard HTML pagina met de gewenste inhoud voor de handtekening. Klik dan in het venster het rondje voor "Bestand" aan en klik op "Browsen" en zoek het HTML bestand op.