Windows Mail - GMail account instellen


Windows Mail is zo in te stellen dat je berichten van je GMail (Google Mail) account binnenhaald in Windows Mail en zo dit programma als e-mailprogramma gebruikt. Zorg hiervoor dat Pop3 is ingeschakeld op je Gmail account. Om dit te controleren ga in je Gmail account online naar "Settings", en dan naar Forwarding and POP en zet bij "Pop Download" de optie "Enable POP for all mail" aan

Start dan Windows Mail en ga bovenin in het menu naar Extra >> Accounts. In het scherm wat opent klik rechts op de knop Toevoegen.

GMail account instellen

In het scherm wat opent staat standaard al E-Mail account geselecteerd. Klik onderaan op volgende. Het eerste wat nu gevraagd wordt is de weergave naam. Dit is de naam die de ontvanger van je e-mail ziet zoals hieronder Jan Smit. Druk dan op volgende.

GMail account instellen

Dan wordt er gevraagd om je e-mail adres. Vul deze hier in en druk weer op volgende. Dan komt het scherm met de eerste instellingen. De Pop3 server en de SMTP server. Vul dan in:

De server voor inkomende mail in: pop.gmail.com
De server voor uitgaande mail: smtp.gmail.com

Druk dan weer op volgende om verder te gaan.

GMail account instellen

In het volgende scherm wordt de gebruikersnaam en wachtwoord gevraagt. Vul deze beide in en klik vervolgens op volgende en kies voltooien en je Gmail account is nu toegevoegd.

Je komt dan weer terug in het eerste scherm met als het goed is het GMail account geselecteerd. Klik dan rechts van het scherm op Eigenschappen.

GMail account instellen

Ga naar het tabblad Servers en klik onderaan het vinkje aan voor "Voor deze server is verificatie vereist".

GMail account instellen

Ga nu naar het tabblad Geavanceerd om poortnummers in te voeren.

Vul in achter "Uitgaande e-mail (smtp)" 465
Vul in achter "Inkomende e-mail (POP3)" 995

Klik hier ook de vinkjes aan "Voor deze server is een beveiligde verbinding (SSL) nodig"

GMail account instellen

Klik op OK en op Sluiten en je Gmail account is ingesteld en klaar voor gebruik.