Windows Mail - Email account instellen


Een e-mailaccount instellen in Windows Mail is vrij eenvoudig en gaat als volgt. Ga hiervoor bovenin in het menu naar Extra en kies Accounts. In het nieuwe scherm dat vervolgens opent klik je op de knop "Toevoegen" aan de rechterkant.

Email account instellen

In het daarop volgende scherm wat opent staat standaard "E-mailaccount" geselecteerd. Klik nu op volgende om het account echt in te gaan stellen.

Email account instellen

Als eerste wordt dan de afzender ingevuld, dit is de naam die bij de ontvanger van je e-mails wordt getoond. Klik dan op volgende.

Email account instellen

In de stap die volgt vul je dan het e-mailadres in van je e-mail account en klik daarna op volgende om verder te gaan. Mocht er per ongeluk een verkeerd of niet geldig e-mail adres worden ingevuld doordat je het @ (apenstaartje) teken bent vergeten zal daar een melding van verschijnen.

Email account instellen

De instellingen om de mail te kunnen ontvangen en te verzenden komen nu. Als eerst vul je de server in voor inkomende mail, dit is over het algemeen POP3. Daaronder vul je dan de server in voor uitgaande e-mail, SMTP. De gegevens voor beide opties worden over het algemeen geleverd door de provider van het mailadres / internetabbonement. Klik zodra dit is ingesteld op volgende, deze instellingen zijn overigens later nog aan te passen.

Email account instellen

In het scherm dat volgt vul je dan de gebruikersnaam in van je e-mailaccount gevolgd met daaronder het bijbehorende wachtwoord. Vink eventueel het vinkje weg voor "Wachtwoord onthouden" als je niet wilt dat het wachtwoord bewaard blijft in Windows Mail maar over het algemeen is dit uiteraard wel handig anders zul je bij elke kere dat er gecontroleerd wordt op nieuwe berichten het wachtwoord moeten invoeren.

Klik dan weer op volgende om naar het laatste scherm te gaan.

Email account instellen

In het laatste venster heb je de optie om aan te vinken dat e-mail niet direct nu al wordt gedownload, "Mijn e-mail nu niet downloaden". Als je hier geen vinkje zet zal Windows Mail direct contact maken en controleren op nieuwe berichten en deze binnenhalen mocht er mail zijn. Klik dan op voltooien en je komt terug in het hoofdscherm.

Email account instellen

Als je nog een account wilt toevoegen volg je dezelfde bovenstaande stappen opnieuw, anders klik je in dit scherm op sluiten om terug te gaan naar Windows Mail. Je kunt vanaf dat moment e-mails ontvangen.

Als je de instellingen van een e-mail account wilt wijzigen ga je terug naar het menu Extra en klik je weer op Accounts. In het venster selecteer je het account dat je wilt wijzigen. Klik dan op de knop "Eigenschappen".