Windows Mail - Berichten importeren


Naast dat de accounts zijn de importeren en te exporteren zijn ook alle e-mail berichten te importeren of te exporteren in het geval van bijvoorbeeld een backup. In deze tip het importeren van berichten, een andere tip gaat over het exporteren.

Om berichten te importeren ga je bovenin in het menu naar Bestand en klik je op Importeren en kies je in het uitschuifmenu de optie "Berichten".

Berichten importeren

In het scherm wat dan opent klik je de versie aan waar de berichten oorspronkelijk uit geexporteerd zijn. In dit geval is dat Windows Mail maar dit kunnen ook e-mails zijn uit een oudere versie zoals Outlook Express 6. Selecteer de juiste versie en klik op volgende.

Berichten importeren

In het scherm wat volgt klik je dan op "Browsen" om de map met de backup te importeren. Klik dan op volgende. In het scherm daarna komt dan de optie of om alle mappen te importeren als het er meerdere zijn of alleen de geselecteerde mappen. Druk dan op volgende.

Berichten importeren

De mappen worden nu geimporteerd in een speciale map genaamd "Geimporteerde map". Waarnaar je de e-mail kunt slepen naar de juiste huidige mappen. Nadeel is dat de e-mail dus niet weer in het Postvak IN wordt geplaatst.

Berichten importeren

Hoe berichten te exporteren zie je in de tip: Berichten exporteren