Windows Mail - Afzenders en domeinen blokkeren


Standaard zal al wat spam naar de map Ongewenste e-mail worden verplaatst. Echter kun je zelf ook afzenders en domeinen toevoegen aan een lijst waarvan de e-mail rechtstreeks naar de map met ongewenste e-mail verplaatst moet worden. Als een e-mail binnenkomt in Postvak IN en je wilt deze verwijderen naar de ongewenste items en tegelijkertijd de afzender toevoegen aan de lijst zodat de komende e-mails direct naar de map gaan klik je met de rechtermuisknop op de e-mail.

Ga dan in het menu naar "Ongewenste e-mail" en je krijgt daaruit het uitschuifmenu zoals hieronder. Klik dan op "Afzender toevoegen aan de lijst met geblokkeerde afzenders" om alleen het e-mail adres van de afzender op de lijst te plaatsen.

Afzender blokkeren

Via de opties is het ook mogelijk om domeinen te blokkeren. Door deze toe te voegen blokkeer je bepaalde adressen die eindigen op een bepaald domein. Zo kun je bijvoorbeeld alle e-mailberichten die afkomstig zijn van adressen die eindigen op .de (Duitsland) automatisch te laten verplaatsen naar de map Ongewenste e-mail. Om dit te doen klik op "Domein van afzender toevoegen aan de lijst met geblokkeeerde afzenders". Selecteer hier dan de gewenste domeinen die je wilt blokkeren.

Afzender blokkeren

Meer over de map en de opties hiervan zie je in de tip: Ongewenste e-mail opties