Windows 7 - Internet Explorer 8, Media Center, Media Player etc. uitschakelen


Een nieuwe mogelijkheid in Windows 7 is het uitschakelen / verwijderen van een aantal standaard onderdelen van het besturingsysteem die voorheen niet verwijderd konden worden. Dit zijn programma's als Internet Explorer 8, Windows Media Player 12, Windows Media Center, Windows Search, Windows Gadget Platform en Windows DVD maker.

Om één of meer programma's uit te schakelen ga je naar Start en klik je hier op het Configuratiescherm. Klik dan op Programma's en klik vervolgens op "Programma's en onderdelen". Klik dan aan de rechterkant op de vermelding "Windows onderdelen in of uitschakelen".

Internet Explorer 8, Media Center, Media Player etc. uitschakelen

Er opent dan een nieuw venster met een overzicht van de diverse Windows onderdelen waaronder Internet Explorer 8. Verwijder hier de vinkjes voor de programma's die je wilt uitschakelen en klik vervolgens op OK. Het later weer inschakelen van diverse programma's en functies gaat op dezelfde manier.

Internet Explorer 8, Media Center, Media Player etc. uitschakelen

Overigens kun je hier ook de gadgets uitschakelen door het vinkje te verwijderen voor 'Windows gadget platform'. Zodra dit verwijderd is verdwijnt ook de gadgets optie uit het rechtermuisknop menu op het bureaublad.