Windows 7 - Werkbalk Snel starten terugplaatsen inclusief 3D Flip


Voorgaande Windows versies kenden een werkbalk genaamd 'Snel starten'. Op deze werkbalk stonden knoppen als 'Bureaublad weergeven' en 3D Flip (Verbeterde alternatieve Alt + Tab Vista). Echter in Windows 7 is deze werkbalk Snel starten komen te vervallen maar deze kan eventueel wel weer in te schakelen op de onderstaande manier.

Om de werkbalk Snel starten weer in te schakelen klik met de rechtermuisknop op de taakbalk en klik op 'Werkbalken' en kies vervolgens voor Nieuwe werkbalk. Er opent dan een dialoogvenster waarin je de map met items moet selecteren die je wilt weergeven op de taakbalk. Navigeer daarvoor naar de onderstaande locatie waar de standaardknoppen, 'Bureaublad weergeven' en 3D Flip zich bevinden. Je kunt het onderstaande pad ook knippen en plakken in de adresbalk in het dialoogvenster, vervang dan [gebruikersnaam] voor je eigen gebruikersnaam.

C:\Users\[gebruikersnaam]\AppData\Roaming\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch


Als je dan de map hebt gevonden klik onderin op de knop 'Map selecteren' en de werkbalk wordt toegevoegd aan de taakbalk. Echter deze toont standaard teksten achter de knoppen en ook de titel van de werkbalk wordt hier getoond.

Snel starten terugplaatsen

Om nu de werkbalk 'Snel starten' aan te passen, klik met de rechtermuisknop op de werkbalk 'Snel starten' waar je diverse opties ziet. Om de titel van de werkbalk uit te schakelen klik op 'Titel weergeven'. Om nu ook de teksten achter de iconen uit te schakelen klik op 'Tekst weergeven'.

Snel starten terugplaatsen

Om nu de werkbalk te verplaatsen zodat deze naast de taakbalk komt te staan klik met de rechtermuisknop op de taakbalk en kies voor 'Taakbalk vergrendelen'. Je kunt nu met de muis de werkbalk slepen door met de muis op de kleine puntjes vooraan de werkbalk te gaan staan. Op deze manier kun je alle werkbalken en knoppen op de taakbalk ordenen. Klik weer met de rechtermuisknop op de taakbalk om de taakbalk eventueel weer te vergrendelen.

Snel starten terugplaatsen