Windows 7 - Voorkom installatie updates tijdens afsluiten


Je kent het vast wel, de momenten waarop je Windows gaat afsluiten, snel weg wilt maar vervolgens moet wachten op het afsluiten van Windows 7 omdat eerst nog de nodige updates ge´nstalleerd moeten worden. Dit kan bijzonder frustrerend zijn en het installeren van deze updates komt lang niet altijd goed uit. Nu is er door op Afsluiten te klikken niet direct een optie te zien om dit te omzeilen maar er is wel een manier.

De eerste manier om het installeren van updates tijdens het afsluiten te omzeilen is eigenlijk heel eenvoudig. Zodra je wilt gaan afsluiten druk CTRL + ALT + DELETE op je toetsenbord. Je ziet dan een aantal opties in beeld waaronder een rode knop die rechtsonder staat. Klik hier op het kleine pijltje en kies de optie 'Afsluiten'. In dat geval worden de updates die klaar staan niet ge´nstalleerd en kun je snel afsluiten.

Als alternatief is er ook een permanente oplossing waardoor dit helemaal niet meer voorkomt. Hiervoor moet je echter wel in het register gaan sleutelen, meer uitleg over het toepassen hiervan in de tip: "'Installeer updates en afsluiten' vermelding verwijderen".