Windows 7 - Verleng de activatieperiode (Windows 7 en Vista)


Net als bij Windows Vista kan ook de activatieperiode van Windows 7 tot drie keer toe verlengd worden waardoor het in totaal mogelijk is om het besturingsysteem bijna 4 maanden gratis te gebruiken. Deze tip stond altijd vermeld bij de Windows Vista tips maar is verplaatst naar deze plek met de komst van Windows 7.

Het verstandigst is dit dan uiteraard een aantal dagen voor het verlopen van de activatieperiode uit te voeren om zodoende de periode zo lang mogelijk te kunnen verlengen. Het controleren van deze periode doe je door naar Start te gaan en daar met de rechtermuisknop op Computer te klikken en dan eigenschappen te kiezen. Onderaan zal dan de periode verschijnen.

Het verlengen van de activatieperiode kan op twee manieren die beide werken in Windows 7 en in Windows Vista, de meest eenvoudige manier hier direct onder.

Opdrachtprompt

Ga hiervoor naar Start en klik op Alle Programma's en vervolgens op Bureau-accessoires. Dan klik met de rechtermuisknop op Opdrachtprompt en kies voor de optie "Als administrator uitvoeren". In het venster dat opent typ dan "slmgr -rearm" zonder de bijbehorende quotes en druk vervolgens op enter.

Verleng de activatieperiode

Er zal dan een bevestiging in beeld komen dat de opdracht is voltooid. Herstart dan de computer en de activatieperiode van Windows 7 (of Windows Vista) zal dan gereset zijn naar 30 dagen waarmee je weer een tijdje vooruit kunt.

Verleng de activatieperiode

Verleng de activatieperiode

Sysprep

De activatieperiode kan ook op een andere manier verlengd worden, echter dit is iets omslachtiger dan de bovenstaande manier. Om dit nu te doen ga je in Windows 7 naar het menu Start en klik je hier op Alle programma's, Bureau-accessoires en klik hier op Uitvoeren. Typ hier dan de volgende vermelding:

\windows\system32\sysprep\sysprep.exe /generalize


Dan opent het programma sysprep.exe waarvan hieronder een afbeelding. In het scherm laat alle opties verder zo staan en druk alleen het vinkje aan voor "Generaliseren" en druk vervolgens op OK.

Verleng de activatieperiode

Sysprep zal dan worden uitgevoerd en de PC zal op een gegeven moment zelf herstarten.

Na de herstart kom je terecht in de eindfase van een normale installatie van Windows 7 waarin een gebruikersnaam, naam van de PC, Licentiecode etc. wordt gevraagd. Vul de gebruikersnaam en de naam van de PC in behalve het licentienummer. Na deze stappen zal er een tweede gebruikersaccount geplaatst zijn naast het al aanwezige account.