Windows 7 - Upgrade test voor Windows 7


Net als eerder voor Windows Vista heeft Microsoft ook voor Windows 7 een Upgrade Advisor geintroduceerd. Hiermee kun je bekijken of je huidige PC met Windows Vista of Windows XP geschikt is om Windows 7 op te installeren en tevens kun je bekijken welke problemen zich eventueel voor kunnen doen met bijbehorende oplossingen. Microsoft gaat er hierbij vanuit dat als je Windows Vista draait je ook Windows 7 moet kunnen draaien. De Windows 7 Upgrade Advisor is volledig in het Nederlands beschikbaar en kan gedownload worden via de onderstaande link. Je hebt minimaal Windows XP Service Pack 2 of Windows Vista nodig om gebruik te kunnen maken van het programma. Het installeren van de Upgrade Advisor gaat eenvoudig en sluit af met de optie om de tool direct te starten.. Je vindt het programma terug in het Menu Start, onder Alle programma's.

Upgrade test voor Windows 7

Zodra je het programma start zie je direct een knop om de check te starten. Dit neemt enkele minuten in beslag, zodra dit afgerond is krijg je een overzicht verdeeld in een aantal hoofdstukken met direct bovenaan de systeemeisen. Onder de systeemeisen de hardware met daaronder een overzicht van programma's die eventueel een probleem vormen. In het scherm met het overzicht staat rechtsbovenin een optie om het rapport op te slaan.

Upgrade test voor Windows 7

Verschillen en systeemeisen en upgrade mogelijkheden

Meer informatie over de verschillen tussen de versies van Windows 7, de upgrade mogelijkheden en de systeemeisen in de volgende tips: Meer over Windows 7 zelf: Blik op Windows 7