Windows 7 - Tijdzone wijzigen plus extra klokken


Je gaat bijvoorbeeld op vakantie naar de Verenigde Staten en neemt je laptop mee. Dan krijg je te maken met een andere tijdzone en dus klopt de tijd van je laptop niet meer met de echte lokale tijd. Dit is op te lossen door dan tijdelijk de tijdzone op je laptop te wijzigen zodat je de lokale tijd rechtsonder in het systeemvak hebt staan. Een andere oplossing is een extra klok plaatsen zodat je kunt zien hoe laat het in Nederland is plus de lokale tijd.

Klik op de klok rechtsonder op de taakbalk en kies voor 'Instellingen voor datum en tijd wijzigen'. In het kleine venster dat opent zie je dan direct een knop staan 'Tijdzone wijzigen'. Klik hierop en stel de tijdzone naar wens in en druk op OK.

Tijdzone wijzigen plus extra klokken

Om nu een extra klok te plaatsen om de tijd in een ander land te tonen klik bovenin op het tabblad 'Extra klokken'. Maximaal mogen er twee extra klokken toegevoegd worden, klik op 'Deze klok weergeven' om de klok in te schakelen. Kies eronder dan opnieuw de tijdzone om zo de juiste tijd te tonen. Als laatste kun je een naam instellen voor de klok.

Tijdzone wijzigen plus extra klokken