Windows 7 - Nieuwe Bibliotheken delen met een thuisgroep


Deze tip is gericht op het delen van nieuwe bibliotheken met een thuisgroep. Meer over het instellen van een thuisgroep in de tip: Thuisgroep instellen.

Stel je dat je diverse eigen Bibliotheken hebt aangemaakt in Windows 7 en deze wilt delen met andere computers via een thuisgroep, bijvoorbeeld als alternatief voor de standaard afbeeldingen en video's bibliotheken behoord dit ook tot de mogelijkheden. Dit gaat echter via een andere weg als waar de thuisgroep instellingen staan. Ga hiervoor naar Start en klik op Computer en klik vervolgens links op Bibliotheken waarna een overzicht met beschikbare bibliotheken in beeld komt. Via de knop bovenaan maak je eventueel nieuwe bibliotheek als je dit nog niet gedaan had.

Het delen van deze bibliotheek doe je door hierop te klikken zodat deze geselecteerd is. Vervolgens klik je bovenin de werkbalk op de knop "Delen met". Hier selecteer je dan thuisgroep waarbij je de keus hebt om alleen te kiezen voor 'Lezen' of te kiezen voor 'Lezen / schrijven'. Op deze manier kun je bepalen of andere computers dus bestanden mogen verwijderen, plaatsen etc.

Nieuwe Bibliotheken delen met thuisgroep