Windows 7 - Thema's opslaan, exporteren en delen


In Windows 7 kun je eigen thema's samenstellen, opslaan en exporteren. Standaard thema's stel je in door ergens op het bureaublad met de rechtermuisknop te klikken en te klikken op "Aan persoonlijke voorkeuren aanpassen".' Onder de kop "Aero Thema's" zie je de standaard thema's die worden meegeleverd bij Windows 7. Klik hier op een thema om deze in te stellen. Zodra je het standaard thema gaat aanpassen met bijvoorbeeld een eigen bureaubladachtergrond of je past de kleuren van de vensters aan wordt dit opgeslagen onder de kop "Mijn thema's" die je vindt boven de Aero Thema's.

Opslaan

In eerste instantie zul je hier een thema zien staan met als naam 'Niet opgeslagen thema'. Hier heb je twee mogelijkheden om dit eigen thema op te slaan op het moment dat je klikt met de rechtermuisknop op het thema. Dit zijn "Opslaan" en "Opslaan om te delen".

Thema's opslaan, exporteren en delen

Met de eerste optie "Opslaan" sla je het thema op, op je eigen computer. Je geeft dan een eigen naam aan het thema en zodoende kun je eenvoudig meerdere thema's aanmaken en zodoende snel schakelen tussen deze thema's.

Exporteren en delen

Met de Opslaan optie sla je dus een thema op echter kun je deze niet delen. Via de optie "Opslaan om te delen" creeer je een themepack (.themepack) die je vervolgens ook op een andere computer kunt installeren. Met het opslaan van een thema op deze manier worden ook de bijbehorende bestanden opgeslagen zoals geluiden, de wallpaper(s), de cursors en iconen. Met het maken van een themepack kun je in dat geval het bureaublad, geluiden etc. op een andere computer installeren en zodoende het thema meenemen.

Thema's opslaan, exporteren en delen