Windows 7 - Taakbalk items niet groeperen


Standaard worden op de taakbalk van Windows 7 de verschillende items gegroepeerd. Je ziet dan de iconen zich opstapelen op het moment dat je meerdere vensters van een bepaald programma hebt openstaan. Nu kun je ervoor kiezen om de labels weer in te schakelen zoals omschreven in een andere tip en zodoende de items niet langer te groeperen. Echter het niet groeperen van de taakbalk items zonder labels is standaard niet mogelijk maar is wel te bereiken.

Om dit te doen ga als eerste naar Start en klik op Alle Programma's en kies voor Bureau-accessoires. Klik hier op Uitvoeren, typ regedit en druk op OK waarna de register editor opent. Navigeer dan naar de onderstaande sleutel.

HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop\WindowMetrics


Ga dan bovenin naar Bewerken en klik hier op Nieuw en kies voor Tekenreekswaarde. Geef deze als naam "MinWidth" en dubbelklik hierop. Vul hier dan 55 in. Hiermee zorg je ervoor dat de knoppen op de taakbalk altijd deze bepaalde grootte hebben. Sluit dan vervolgens het register en herstart de computer.

Taakbalk items niet groeperen

Je ziet dan dat er nog niets veranderd is en de items nog steeds gegroepeerd worden. Dit komt doordat er nog een actie uitgevoerd moet worden, het selecteren van de optie om labels niet te combineren. Klik met de rechtermuisknop op de taakbalk en klik op Eigenschappen. Klik dan op het tabblad Taakbalk als je hier nog niet bent en selecteer achter 'Taakbalkknoppen' de vermelding 'Nooit combineren' en druk onderaan op OK.

Vanaf dat moment worden de items niet gegroepeerd en de labels niet meer getoond.

Taakbalk items niet groeperen

Download 1

Het is eventueel mogelijk om de toevoeging aan het register die hierboven wordt uitgevoerd automatisch uit te voeren door een register bestand te downloaden. Dit kan via de onderstaande link. Je zult dan nog wel handmatig zoals hierboven de optie "Nooit combineren" moeten inschakelen.

Download 2

Als tweede is het ook mogelijk om het gehele bovenstaande verhaal in een keer uit te voeren. Je hebt dan de bovenstaande download niet nodig echter let er bij deze tweede download wel op dat er nog een extra vermelding wordt toegevoegd aan het register. Naast de in de tip genoemde toevoeging aan het register wordt met deze tweede download ook een vermelding "NoTaskGrouping" opgenomen dat ervoor zorgt dat de taakbalk optie "Nooit combineren" definitief wordt ingeschakeld, hetgeen wat hierboven dus handmatig wordt uitgevoerd. NoTaskGrouping wordt toegevoegd aan de sleutel:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer