Windows 7 - Systeemvak verwijderen


Zoals beschreven in een andere tip kun je voor het systeemvak per icoon bepalen welke iconen getoond moeten worden of juist verborgen moeten worden. De klok kan daarnaast helemaal uitgeschakeld worden. Maar stel je dat helemaal geen iconen meer wilt zien dan kan het gehele systeemvak ook uitgeschakeld worden, daarbij blijft dan wel de klok staan maar deze kan via de instellingen van het systeemvak ook uitgeschakeld worden. Iconen, en bijbehorende meldingen etc. worden dan niet meer getoond. Het uitschakelen van het systeemvak kan op twee manieren, als je gebruik maakt van Windows 7 Ultimate of Professional kun je dit instellen via het groepsbeleid, anders stel je dit in via het register.

Systeemvak verwijderen

Groepsbeleid

Als eerste de manier via het groepsbeleid. Ga hiervoor naar Start en klik op Alle Programma's. Klik daarna op Bureau-accessoires en klik hieronder op Uitvoeren. In het vak typ dan gpedit.msc en druk op OK. Klik hier dan op Gebruikersconfiguratie en kies voor Beheersjablonen en vervolgens Menu Start en Taakbalk.

Zoek dan in de lijst 'Het systeemvak verbergen' en dubbelklik hierop. Druk dan op Ingeschakeld en onderaan op OK en zodra je de computer opnieuw opstart zal het systeemvak niet meer getoond worden.

Systeemvak verwijderen

Register

De tweede manier is via het register van Windows. Ga hiervoor naar Start en klik op Alle Programma's. Klik daarna op Bureau-accessoires en klik hieronder op Uitvoeren. In het vak typ dan regedit en druk op OK. Navigeer dan naar de onderstaande locatie.

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer


Ga dan bovenin naar Bewerken en klik op "Nieuw" en kies voor DWORD-waarde. Geef de nieuwe waarde de naam 'NoTrayItemsDisplay' en dubbelklik hierop. Vul dan onder 'Waardegegevens' een 1 in en druk op OK. De volgende keer als je herstart worden de documenten niet meer bewaard.

Systeemvak verwijderen