Windows 7 - Slideshow als bureaubladachtergrond


Er zijn diverse programma's waarmee je een slideshow als bureaubladachtergrond instelt zoals het programma Webshots, echter Windows kan dit sinds Windows 7 ook zelf. Om zelf een slideshow in te stellen klik ergens op het bureaublad met de rechtermuisknop en klik op "Aan persoonlijke voorkeuren aanpassen". In het venster dat opent zie je dan een overzicht van de thema's, klik hier onderaan op Bureaubladachtergrond waarna het overzicht opent met wallpapers.

Bovenaan het venster staat dan een knop Bladeren om zodoende een map met eigen afbeeldingen te selecteren in plaats van de standaard Windows wallpapers.

Slideshow als bureaubladachtergrond

Je kunt in het overzicht per foto bepalen of deze opgenomen moet worden in de slideshow. Om dit in te stellen ga met de muis over een thumbnail heen en klik op het vinkje om een foto te selecteren die meegenomen moet worden in de slideshow. Via de 'Alles selecteren' knop bovenaan selecteer je alle foto's in een keer. De slideshow wordt automatisch geactiveerd op het moment dat er meerdere foto's geselecteerd worden.

Slideshow als bureaubladachtergrond

Onderaan het venster heb je dan de opties voor de slideshow zelf. Onder "Afbeelding wijzigen elke:" bepaal je de tijd waarna een foto gewisseld moet worden. Je hebt hier de mogelijkheid om te kiezen tussen 10 seconden tot maximaal een dag. Ernaast staat een optie genaamd 'Willekeurig'. Hiermee worden foto's willekeurig getoond en niet in de standaard volgorde zoals in het overzicht.

Slideshow als bureaubladachtergrond

Voor laptop gebruikers is er hier een extra optie beschikbaar. Standaard zal de slideshow worden uitgeschakeld op het moment dat de laptop alleen gebruik maakt van de batterij. Haal eventueel het vinkje hier weg om de slideshow ook dan beschikbaar te maken.

Als de slideshow is ingeschakeld kun je snel een foto wisselen door met de rechtermuisknop op het bureaublad te klikken en te kiezen voor "Volgende achtergrond".

Slideshow als bureaubladachtergrond