Windows 7 - Recent geopende items automatisch wissen bij afsluiten


Met de Jump Lists functie worden automatisch recent geopende documenten opgeslagen. Als je dan in het Menu Start op het Word icoon gaat staan zie je de meest recent geopende documenten in beeld wat alleen geld voor dat programma, dus net even iets anders als in de voorgaande versies van Windows. Tevens zie je dan mogelijke vastgezette documenten. Er is uiteraard de mogelijkheid om het opslaan van deze recente items uit te schakelen, daarover meer in de tip: Aantal items in Jump Lists wijzigen en vastpinnen.

Recent geopende items automatisch wissen bij afsluiten

Deze vermeldingen kunnen ook automatisch worden gewist, alleen de vastgepinde documenten blijven dan wel staan. Zodoende kun je tijdens je sessie gebruik maken van recent geopende documenten maar na een herstart zijn deze weer verdwenen. Het instellen hiervan kan op twee manieren, als je gebruik maakt van Windows 7 Ultimate of Professional kun je dit instellen via het groepsbeleid, anders stel je dit in via het register.

Groepsbeleid

Als eerste de manier via het groepsbeleid. Ga hiervoor naar Start en klik op Alle Programma's. Klik daarna op Bureau-accessoires en klik hieronder op Uitvoeren. In het vak typ dan gpedit.msc en druk op OK. Klik hier dan op Gebruikersconfiguratie en kies voor Beheersjablonen en vervolgens Menu Start en Taakbalk.

Zoek dan in de lijst 'Geschiedenis van onlangs geopende documenten wissen bij afsluiten' en dubbelklik hierop. Druk dan op Ingeschakeld en onderaan op OK en vanaf nu worden recente items automatisch gewist na het herstarten van computer.

Recent geopende items automatisch wissen bij afsluiten

Register

De tweede manier is via het register van Windows. Ga hiervoor naar Start en klik op Alle Programma's. Klik daarna op Bureau-accessoires en klik hieronder op Uitvoeren. In het vak typ dan regedit en druk op OK. Navigeer dan naar de onderstaande locatie.

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer


Ga dan bovenin naar Bewerken en klik op "Nieuw" en kies voor DWORD-waarde. Geef de nieuwe waarde de naam 'ClearRecentDocsOnExit' en dubbelklik hierop. Vul dan onder 'Waardegegevens' een 1 in en druk op OK. De volgende keer als je herstart worden de documenten niet meer bewaard.

Recent geopende items automatisch wissen bij afsluiten