Windows 7 - Prullenbak externe harde schijf


De prullenbak van Windows wordt niet alleen gebruikt voor verwijderde bestanden van je harde schijf maar deze wordt normaal gesproken ook gebruikt door externe harde schijven. In principe worden bestanden die je verwijderd van een externe harde schijf ook geplaatst in de prullenbak. Het nadeel is hier echter dat als je de prullenbak opent deze bestanden niet te onderscheiden zijn van de bestanden die afkomstig zijn van je harde schijf. Je kunt het pad van het bestand wel bekijken door met de rechtermuisknop op het bestand te klikken en hier te kiezen voor Eigenschappen.

Zodoende kun je dus eventueel bestanden die je verwijderd van je externe harde schijf terughalen. Zodra de schijf wordt losgekoppeld zie je de bestanden ook niet meer terug in de prullenbak. Koppel je de schijf later weer aan zal de prullenbak weer gevuld zijn.

Overigens kun je ook de maximale grootte van de prullenbak instellen voor je externe harde schijf zodra deze is aangesloten. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op de prullenbak en kies Eigenschappen. Je ziet dan in het overzicht met harde schijven ook je externe schijf terug, selecteer deze en pas dan de grootte aan naar wens.