Windows 7 - Opties voor systeemvak


Aan de rechterkant naast de 'Bureaublad weergeven' knop vindt je het systeemvak met onder andere de standaard iconen als Netwerk en het Volume evenals de tijd en de datum. Deze items kun je in volgorde wijzigen door deze met de muis op te pakken en te slepen naar een gewenste positie. Naast dit kent het systeemvak nog een aantal andere opties met betrekking tot de iconen.

Via de opties kun je per icoon bepalen of deze altijd in beeld moeten zijn of standaard verborgen moet zijn. Als iconen verborgen worden zijn ze beschikbaar via het kleine witte pijltje in het systeemvak. Voor de systeemiconen kun je ook bepalen om deze geheel uit te schakelen en helemaal niet meer te tonen. Klik ergens op een leeg gedeelte van de taakbalk met de rechtermuisknop en klik op Eigenschappen. Op het tabblad Taakbalk klik onder de kop 'Systeemvak' op de knop Aanpassen.

Opties voor systeemvak

Je krijgt dan een overzicht met alle iconen die in het systeemvak worden geplaatst. Bepaal dan hier per icoon het gedrag, verbergen of niet. Door op de knop onderaan "Het standaardgedrag van de pictogrammen herstellen" kun je snel alles weer in de originele staat herstellen. Via de vermelding onderaan "Altijd alle pictogrammen en meldingen weergeven op de taakbalk" wordt het automatisch verbergen geheel uitgeschakeld.

Opties voor systeemvak

Onderaan het overzicht met iconen staat een optie 'Systeempictogrammen in of uitschakelen'. Als je hier op klikt krijg je een overzicht met systeemiconen zoals netwerk, volume en het onderhoudscentrum. Hier kun je per icoon er voor kiezen om deze in of uit te schakelen. Ook hierbij heb je de mogelijkheid om het standaardgedrag van de pictogrammen te herstellen.

Opties voor systeemvak