Windows 7 - Muisaanwijzers wijzigen


Windows 7 heeft een standaard aantal muisaanwijzers. Via de opties kun je deze wijzigen naar bijvoorbeeld een aantal aanwijzers die je gedownload hebt of je kunt kiezen uit een van de standaard meegeleverde schema's. Eventueel kun je ook de schaduw onder de muis uitzetten en instellen dat je muisaanwijzers niet wijzigen op het moment dat er een nieuw thema wordt geinstalleerd.

Ga naar Start en klik op het Configuratiescherm en kies vervolgens voor "Hardware en geluiden". Klik daarna onder de kop 'Apparaten en printers' op de vermelding Muis. In het nieuwe venster klik op het tabblad 'Aanwijzers'. Standaard bovenaan zie je dan het standaard ingestelde schema met een voorbeeld er rechts direct naast.

Muisaanwijzers wijzigen

Klik hier dan op Windows Aero om het schema te wijzigen naar een van de overige standaardschema's met muisaanwijzers. Onder andere is er een schema beschikbaar met grotere muisaanwijzers. Eronder onder de kop "Aanpassen" kun je dan per actie een eigen aanwijzer selecteren en zodoende dus slechts een aantal wijzigen. Voordat je dit doet sla eventueel bovenaan via de Opslaan knop het schema op om te voorkomen dat je het standaard schema overschrijft.

Selecteer dan een aanwijzer en klik onderaan op de knop bladeren waarmee je de nieuwe aanwijzer kunt opzoeken en selecteren. De standaard aanwijzers staan altijd in de map Cursors in de map Windows. Online zijn er diverse websites waar je gratis hele sets met muisaanwijzers kunt downloaden, deze stel je dan via deze weg in.

Muisaanwijzers wijzigen

Onderaan stel je eventueel in of de aanwijzerschaduw geactiveerd moet zijn of niet.