Windows 7 - Meldingen Onderhoudscentrum uitschakelen


In de voorgaande Windows versies was het Onderhoudscentrum bekend als beveilingscentrum. Met Windows 7 is dit hernoemd en zijn er enkele nieuwe meldingen die hieronder vallen zoals Systeemherstel, probleemoplossing en Windows backup. Standaard zie je in het systeemvak een vlaggetje staan van het Onderhoudscentrum die enkele meldingen vertoond op het moment dat er bijvoorbeeld updates beschikbaar zijn of op het moment dat er een probleem is met de virusscanner.

Er zijn in totaal 9 verschillende onderdelen waarvoor het Onderhoudscentrum meldingen vertoond, dit zijn 6 beveiligingsberichten en 3 onderhoudsberichten. Om te bepalen waarvoor je wel en waarvoor je geen meldingen wilt ontvangen ga naar Start en klik op het Configuratiescherm. Kies daarna voor Systeem en beveiliging en klik bovenaan op Onderhoudscentrum. Aan de linkerkant staat dan de vermelding 'Instellingen voor Onderhoudscentrum wijzigen', klik hierop.

Meldingen Onderhoudscentrum uitschakelen

Je krijgt dan een overzicht in beeld met de 9 verschillende meldingen. Klik hier de meldingen aan om deze in te schakelen of juist uit te schakelen. Als je klaar bent klik onderaan op OK.

Meldingen Onderhoudscentrum uitschakelen