Windows 7 - Maphistorie bureaubladachtergronden wissen


Als je de bureaubladachtergrond van Windows 7 een aantal keer hebt gewijzigd en hier verschillende mappen bij hebt gebruikt dan worden deze locaties opgeslagen. Dat wil zeggen dat als je klikt op het menu achter 'Locatie van afbeelding' je een overzicht ziet met eerder gebruikte mappen voor bureaubladachtergronden naast de standaard locaties.

Maphistorie bureaubladachtergronden wissen

Het vervelende hier is dat je deze locaties niet standaard kunt verwijderen uit het overzicht. De mappen blijven dus bestaan, zelfs als je een bepaalde map hebt hernoemd zal de verwijzing naar de oude naam van de map blijven bestaan.

Er is een manier om deze verwijzingen te wissen en dit gaat via het register. Ga hervoor naar Start en klik op Alle programma's. Kies dan Bureau-accessoires en klik vervolgens op Uitvoeren. Typ dan regedit en klik op OK. Navigeer naar de volgende locatie:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Wallpapers\Images


Je ziet dan aan de linkerkant een aantal vermeldingen staan, te beginnen met ID1, ID2, ID3 etc. Elke vermelding staat voor een locatie, verwijder dan hier alle vermeldingen behalve 'Standaard'. Als je nu weer naar de persoonlijke instellingen gaat zul je zien dat in het menu de locaties, behalve de standaardlocaties zijn verwijderd.

Maphistorie bureaubladachtergronden wissen