Windows 7 - Mappen op taakbalk plaatsen


In voorgaande versies van Windows zoals Windows Vista kon je eenvoudig een snelkoppeling op de taakbalk plaatsen naar een map of een snelkoppeling naar een andere lokale schijf of een netwerkschijf. Met Windows 7 kun je standaard geen mappen meer plaatsen op de taakbalk behalve door bijvoorbeeld eerst een werkbalk te maken.

Nu kun je alle programma's vastzetten op de taakbalk maar er zijn ook een aantal verschillende manieren om ook mappen of zodoende verwijzingen naar harde schijven op de taakbalk te kunnen plaatsen. Volg daarvoor de onderstaande stappen.

Als eerste maak een snelkoppeling op je bureaublad van de gewenste map die je op de taakbalk wilt plaatsen. Dit doe je door de map met de rechtermuisknop naar het bureaublad te slepen, zodra je de muisknop loslaat kies "Hier snelkoppelingen maken".

Mappen op taakbalk plaatsen

Je hebt dan een snelkoppeling staan op je bureaublad. Klik hier met de rechtermuisknop op en klik daarna op Eigenschappen waarna een nieuw venster wordt geopend. Je komt dan direct terecht op het tabblad 'Snelkoppeling', eronder zie je dan een vermelding 'Doel' staan met daarachter in het veld het pad naar de map of schijf die geopend moet worden zodra er op de snelkoppeling wordt geklikt. Typ dan direct voor aan het pad 'Explorer.exe'.

Mappen op taakbalk plaatsen

Voordat je verder gaat kun je onderaan dit tabblad een pictogram instellen die je straks ook terugziet op de taakbalk. Klik dan op de knop 'Ander pictogram', kies een gewenst icoon en druk op OK. Eventueel kun je nog via het tabblad 'Algemeen' de naam van de snelkoppeling wijzigen. Klik dan in het venster met Eigeschappen onderaan op OK.

Je kunt nu de snelkoppeling met de rechtermuisknop naar de taakbalk slepen en hierop loslaten. De snelkoppeling is dan direct geplaatst op de taakbalk. Door er met de rechtermuisknop op te klikken kun je kiezen voor "Dit programma losmaken van de taakbalk" om de snelkoppeling weer te verwijderen. Overigens de snelkoppeling op het bureaublad kan nadat je deze op de taakbalk hebt geplaatst verwijderd worden.

Mappen op taakbalk plaatsen