Windows 7 - Lettertypes installeren, verwijderen, verbergen


Het beheer van de verschillende lettertypes is in Windows 7 verbeterd vergeleken met de voorgaande Windows versies. Het installeren van nieuwe lettertypes gaat eenvoudig. Nadat je een lettertype hebt gedownload klik hier dan op met de rechtermuisknop en kies voor "Installeren" waarna het lettertype direct geinstalleerd wordt. Je kunt hier overigens snel een preview bekijken door met de rechtermuisknop op het lettertype te klikken en te kiezen voor Voorbeeld.

 Lettertypes installeren, verwijderen, verbergen

Als je op een gegeven moment veel lettertypes hebt geinstalleerd en deze wilt opschonen heb je twee mogelijkheden, of verwijderen of verbergen. Er zijn twee manieren om in de map met lettertypes te komen, via de Verkenner (C:\Windows\Fonts) en via het Configuratiescherm. Ga naar Start en klik op het Configuratiescherm. Klik hier op "Vormgeving aan persoonlijke voorkeur aanpassen". In het venster dat volgt zie je de kop Lettertypes staan, klik hieronder op de vermelding 'Toon, verwijder en verberg lettertypes'.

Je ziet dan een overzicht van de geinstalleerde lettertypes met in de iconen voorbeelden van de lettertypes met de letters 'ABG'. Hier wordt tevens onderscheid gemaakt tussen een apart lettertype en een lettertype-familie. Zodra je klikt op deze gegroepeerde lettertypes worden de bijbehorende fonts getoond, bijvoorbeeld in het geval van Arial waaronder meerdere lettertypes vallen.

Het verwijderen van de lettertypes kan door met de rechtermuisknop op een lettertype of familie te klikken en te kiezen voor verwijderen. Via het rechtermuisknop kun je ook lettertypes verbergen. Dan worden ze dus niet verwijderd maar zijn ze ook niet meer zichtbaar binnen programma's. Later kun je ze op dezelfde manier weer zichtbaar maken.

 Lettertypes installeren, verwijderen, verbergen