Windows 7 - Aantal items in Jump Lists wijzigen en vastpinnen


Het Menu Start en de taakbalk hebben de beschikking over zogenoemde Jump Lists, nieuw geintroduceerd in Windows 7. Deze Jump Lists zijn beschikbaar voor de programma's in de taakbalk en in het Menu Start. Via zo'n lijst is bijvoorbeeld de historie te zien van Internet Explorer, recent geopende documenten van Kladblok of de opties van Live Messenger zoals het starten van een gesprek of het openen van de mailbox. Op de taakbalk open je deze lijst door met de rechtermuisknop op een icoon te klikken.

Aantal items in Jump Lists wijzigen

Standaard zullen er 10 items getoond worden, dit aantal is te wijzigen naar een aantal naar wens. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op een leeg gedeelte van de taakbalk en klik op Eigenschappen. Klik dan op het tabblad "Menu Start". Klik hier dan op de knop "Aanpassen" rechts bovenin in het venster. In het venster dat daarna opent staat onderaan de vermelding "Het aantal recente items die worden weergegeven in Jump Lists" met het getal 10 erachter. Wijzig het getal en druk op OK.

Aantal items in Jump Lists wijzigen

Je kunt er ook voor kiezen om de recent geopende items geheel uit te schakelen. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op een leeg gedeelte van de taakbalk en klik op Eigenschappen. Klik dan op het tabblad "Menu Start". Verwijder dan het vinkje voor de regel "Onlags geopende items opslaan en weergeven in het Menu Start en de taakbalk".

Aantal items in Jump Lists wijzigen

Als laatste nog een kleine tip voor als je gebruik maakt van de recent geopende documenten. Deze kun je eenvoudig vastpinnen in de lijst. Dit heeft tot gevolg dat het document in kwestie altijd vermeld zal blijven staan in het lijstje waardoor je het document sneller kunt openen.

Je doet dit door het document te openen en op te slaan zodat deze in de recente documenten voorkomt. Ga dan met de muis op de vermelding staan en je ziet een kleine punaise rechts verschijnen. Klik op deze punaise en de vermelding is vastgepind. Dit kan zowel in het Menu Start als de in de taakbalk.

Aantal items in Jump Lists wijzigen