Windows 7 - Bekijk installatiedatum Windows 7 plus overige informatie


Binnen Windows 7, Windows Vista en Windows XP is het mogelijk om te achterhalen wanneer het besturingsysteem origineel werd geinstalleerd. Via de onderstaande manier kun je informatie opvragen over het systeem waaronder de oorspronkelijke installatiedatum. Dit doe je door naar Start te gaan en te kiezen voor Alle Programma's, klik dan op Bureau-accessoires en klik op Opdrachtprompt. Typ hier dan "systeminfo" en de informatie over de computer wordt opgehaald en vervolgens getoond.

In het lijstje staat dan de vermelding "Oorspronkelijke installatiedatum" met de datum waarop Windows werd geinstalleerd. Andere vermeldingen in de lijst zijn het aantal geinstalleerde Hotfixes, het geheugen, de Windows etc.

Bekijk installatiedatum Windows 7 plus overige informatie

Tijd actief

Je kunt ook makkelijk bekijken hoe lang je pc al actief is, deze tijd is vanaf het moment dat je de pc hebt aangezet. Om deze tijd te bekijken klik ergens met de rechtermuisknop op de taakbalk en klik in het menu op Taakbeheer. In het venster dat opent klik dan op het tabblad Prestaties. Hier vindt je onder de kop "Systeem" dan de tijd achter "Tijd actief".

Bekijk installatiedatum Windows 7 plus overige informatie

Aanvullende informatie

Als laatste is er nog meer informatie over het systeem op te vragen via Systeeminformatie. Systeeminformatie open je door te gaan naar Start en vervolgens naar Alle programma's, klik dan op Bureau-accessoires en vervolgens Systeemwerkset. Klik hier dan op Systeeminformatie. Systeeminformatie wordt dan geopend met aan de linkerkant drie onderdelen, Hardwarebronnen, Onderdelen en Softwareomgeving.