Windows 7 - Helderheid scherm laptop aanpassen


Met een laptop kon je in Windows Vista via het mobiliteitscentrum de helderheid van je beeldscherm aanpassen. In Windows 7 kan dit iets sneller en handiger direct via Energiebeheer. Als je beschikt over het kleine icoontje van Energiebeheer in het systeemvak dan klik hierop en direct op 'Helderheid van beeldscherm instellen' klikken.

Helderheid scherm laptop aanpassen

Dan wordt Energiebeheer geopend. Onderaan het venster zie je dan een schuifbalk staan waarmee je de helderheid van het scherm kunt regelen, dit wordt dan voor vast ingesteld.

Helderheid scherm laptop aanpassen

Aanvullend hierop is het wellicht ook handig om te bepalen wat er met de helderheid van het scherm gebeurd op het moment dat je laptop alleen draait op de accu om zodoende energie te besparen. Het Energiebeheer venster bereik je normaal ook via Start, Configuratiescherm, Systeem en onderhoud. Waarschijnlijk staat je Energiebeheerschema standaard ingesteld op "Gebalanceerd", klik hierachter op "De schema-instellingen wijzigen".

In het scherm dat volgt bepaal je dan wat er moet gebeuren met de helderheid op het moment dat je laptop alleen gebruik maakt van de accu of is aangesloten op netstroom. Tevens stel je hier eventueel in dat je beeldscherm na een bepaalde tijd automatisch uitgeschakeld moet worden, mits de laptop die periode niet is gebruikt.

Helderheid scherm laptop aanpassen