Windows 7 - Film / DVD kijken direct vanaf harde schijf


Stel dat je een DVD / Film hebt gedownload van internet, bestaande uit de twee mappen AUDIO_TS en VIDEO_TS dan is het handig als je deze gewoon direct kunt afspelen vanaf de harde schijf. Dit kan standaard in Windows 7 met Windows Media Center.

Start Windows Media Center en ga vervolgens naar het menu item Taken en klik op Instellingen. Kies dan voor de optie Mediabibliotheken om de locatie van je film toe te gaan voegen. Klik in het menu dat volgt op films en klik op volgende.

Film / DVD kijken vanaf harde schijf

Klik daarna op "Mappen toevoegen aan de bibliotheek" en in het scherm dat volgt selecteer 'Op deze comouter' en klik op volgende. In de verkenner die in beeld komt zoek de locatie van de film op en klik op volgende. Daarna volgt de vraag of je klaar bent met het aanbrengen van wijzigen. Klik op 'Ja, gebruik deze locaties' en klik op voltooien.

De locatie is toegevoegd. Ga dan terug naar het hoofdmenu van Windows Media Center en klik op Films en daarna op het blokje Films.

Film / DVD kijken vanaf harde schijf

De desbetreffende film komt dan direct in beeld. Door hierop te klikken zal er een samenvatting in beeld komen en de optie om de film af te spelen.

Film / DVD kijken vanaf harde schijf