Windows 7 - Draadloze netwerken beheren


Draadloze netwerken waarmee je verbinding maakt met bijvoorbeeld een laptop worden, mits aangevinkt opgeslagen in Windows 7. Voor deze opgeslagen draadloze netwerken kent Windows 7 een beheerprogramma waar al deze netwerken te vinden zijn, nieuwe netwerken kunnen worden toegevoegd, namen kunnen worden gewijzigd, de verbindingsvolgorde bepaald kan worden of instellingen makkelijk gewijzigd kunnen worden zoals het automatisch verbinden met een netwerk.

Ga hiervoor naar Start en klik op het Configuratiescherm, klik hier dan op "Netwerk en internet" en klik daarna op "Netwerkcentrum". Aan de linkerkant staat dan in de balk een optie "Draadloze netwerken beheren".

Draadloze netwerken beheren

Zodra je hier op klikt opent een nieuw venster met een overzicht van alle opgeslagen Draadloze netwerken. Hier zijn dan nieuwe netwerken toe te voegen en te verwijderen. De eigenschappen zijn te bekijken door op een netwerk te klikken met de rechtermuisknop en dan "Eigenschappen" te kiezen. Hier kun je dan vervolgens bijvoorbeeld het automatisch verbinden uitschakelen. Ook kan hier de eventuele netwerksleutel worden gewijzigd onder het tabblad Beveiliging.

In het overzicht zelf kun je eventueel ook de verbindingsvolgorde bepalen op het moment dat er meerdere netwerken beschikbaar zijn. Het bepalen van de volgorde doe je door een netwerk te selecteren en dan op de knop bovenin "Omlaag verplaatsen" te klikken. Dit kan overigens ook door het netwerk te slepen met je muis. Via de rechtermuisknop kun je ook de naam van een netwerk wijzigen.

Draadloze netwerken beheren

Draadloze netwerken beheren