Windows 7 - Computer automatisch vergrendelen (screensaver)


Als optie voor de screensaver van Windows 7 is in te stellen dat zodra je deze ontgrendeld automatisch het inlogvenster van Windows 7 in beeld komt en zodoende de computer vergrendeld is. Je kunt echter ook je computer automatisch vergrendelen met behulp van de screensaver maar zonder daadwerkelijk de screensaver te gebruiken. Klik hiervoor ergens op het bureaublad en kies voor "Aan persoonlijke voorkeuren aanpassen". Klik dan rechtsonder op Schermbeveiliging.

In het venster dat opent zie je de screensaver opties. Zet hier de screensaver op "Geen". Klik dan naast de screensaver op het vinkje voor "Aanmeldingsscherm weergeven bij hervatten" en vul vervolgens eronder een tijd in waarop het automatisch vergrendelen actief wordt. Druk onderaan op OK.

Computer automatisch vergrendelen (screensaver)

Vanaf nu zal automatisch als de computer de ingestelde tijd inactief is de computer automatisch vergrendelen zonder dat de screensaver daarbij actief wordt.

Register

Je kunt dit ook forceren en zodoende ervoor zorgen dat het vinkje voor "Aanmeldingsscherm weergeven bij hervatten" altijd ingeschakeld is. Hiermee zal altijd de computer vergrendelen na een bepaalde tijd of er nu wel of geen screensaver is ingeschakeld. Ga hiervoor naar Start en klik op Alle Programma's. Klik daarna op Bureau-accessoires en klik hieronder op Uitvoeren. In het vak typ dan regedit en druk op OK. Navigeer dan naar de onderstaande locatie.

HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Microsoft\Windows\


Ga dan bovenin in het menu naar Bewerken en klik op Nieuw en kies voor sleutel. Noem deze sleutel "Control Panel". Ga dan opnieuw naar Bewerken, Nieuw en klik op Sleutel en geef deze nu de naam "Desktop". Dan als laatste klik op Bewerken en kies weer voor Nieuw maar dit keer kies voor Tekenreekswaarde.

Geef de nieuwe waarde als naam "ScreenSaverIsSecure" en dubbelklik hierop. Vul dan als waarde een "1" en en vanaf nu is altijd het vinkje voor "Aanmeldingsscherm weergeven bij hervatten" ingeschakeld.

Computer automatisch vergrendelen (screensaver)