Windows 7 - Bestanden Service Pack 1 opruimen


Zodra je het eerste Service Pack voor Windows 7 hebt ge´nstalleerd kan er nog enige ruimte op je harde schijf vrijgemaakt worden door specifieke backup bestanden op te ruimen. Het gaat om oude versies van bestanden die Windows 7 opslaat tijdens de installatie van Service Pack 1 als back-up in het geval dat je Service Pack 1 weer wilt verwijderen. Het is daarom wel aan te raden om deze bestanden niet direct na installatie op te ruimen maar na een aantal dagen of een aantal weken omdat het na het verwijderen van deze bestanden niet meer mogelijk is om Service Pack 1 te de´nstalleren.

Opruimen gaat op de volgende manier. Ga naar Start en klik daarna op Alle programma's. Klik daarna op Bureau-accessoires en kies vervolgens voor Systeemwerkset en klik op Schijfopruiming. In het venster dat opent kies de schijf waarop Windows is ge´nstalleerd en klik op OK. Je krijgt daarna een overzicht met bestanden die eventueel verwijderd kunnen worden. Klik hier onderaan op de knop "Systeembestanden opschonen".

Windows 7 versie installeren

Kies dan opnieuw de schijf waarop Windows is ge´nstalleerd en zoek daarna als het venster met het overzicht weer in beeld staat de vermelding "Back-up bestanden servicepack" op en plaats hiervoor een vinkje. Klik dan onderaan op de knop OK om de bestanden definitief te verwijderen en ongeveer 530 MB aan ruimte vrij te maken.

Windows 7 versie installeren