Windows 7 - Melding herstarten updates tijdelijk uitschakelen


Vaak gebeurt het dat het na het installeren van diverse Windows updates een herstart van de PC noodzakelijk is. Na installatie van de updates zal je dan de melding krijgen zoals hieronder, of om de PC direct opnieuw op te starten of de melding uit te stellen van 10 minuten tot maximaal 4 uur. Als je ervoor kiest om de melding uit te stellen zal wel de gehele tijd een extra Windows Update icoon rechtsonder in de taakbalk blijven staan.

Melding herstarten updates tijdelijk uitschakelen

Maar als je nu ergens druk mee bent is het handig als je even die meldingen uit kunt schakelen door de Windows Update service even te stoppen. Dit doe je dan voor de huidige sessie alleen, dus als je de PC herstart wordt de Windows Update service weer automatisch gestart.

Om dat nu uit te voeren ga je naar Start >> Alle programma's >> Bureau-accessoires en klik dan met de rechtermuisknop op Opdrachtprompt. Kies dan de optie "Als Administrator uitvoeren" en het opdrachtprompt start. Type hier dan de volgende regel:

net stop "windows update"


De service is nu gestopt en de melding zoals hierboven is uitgeschakeld. Na de volgende herstart van de PC zal automatisch de service weer ingeschakeld zijn.

Melding herstarten updates tijdelijk uitschakelen