Windows 7 - Aero Shake uitschakelen


Met de functie Aero Shake minimaliseer je snel alle vensters door een venster te schudden. Deze functie kan op twee manieren weer uitgeschakeld worden waarbij de eerste manier alleen van toepassing is op de Windows 7 Ultimate versie.

Groepsbeleid

Als tweede de manier via het groepsbeleid, deze manier is alleen beschikbaar voor gebruikers van de Windows 7 Professional en de Ultimate versie. Ga hiervoor naar Start en klik op Alle Programma's. Klik daarna op Bureau-accessoires en klik hieronder op Uitvoeren. In het vak typ dan gpedit.msc en druk op OK.

Klik hier dan op Gebruikersconfiguratie en kies voor Beheersjablonen en vervolgens Bureaublad. Zoek dan in de lijst 'Minimaliseren van Aero Shake-venster met muisbeweging uitschakelen' en dubbelklik hierop. Klik hier dan op Ingeschakeld en onderaan op de knop OK en Aero Shake is definitief uitgeschakeld.

Het inschakelen kan eventueel weer op dezelfde manier.

Aero Shake uitschakelen

Register

Alles wat in het groepsbeleid wordt doorgevoerd is ook terug te zien in het register en zodoende kan deze functie ook in de andere Windows 7 versies uitgeschakeld worden via het register. Ga hiervoor naar Start en klik op Alle Programma's. Klik daarna op Bureau-accessoires en klik hieronder op Uitvoeren. In het vak typ dan regedit en druk op OK. Navigeer dan naar de onderstaande locatie.

HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Microsoft\Windows\


Als je al eens via het groepsbeleid Aero Shake hebt uigeschakeld zul je hier al een vermelding zien staan genaamd "NoWindowMinimizingShortcuts". Als je hier niet de Explorer sleutel ziet staan onder Windows, maak deze dan eerst door bovenin naar Bewerken te gaan en hier te kiezen voor Nieuw, Sleutel. Geef deze sleutel dan de naam "Explorer". Ga vervolgens nogmaals bovenin naar Bewerken en klik op Nieuw en kies voor DWORD waarde. Geef deze waarde dan de naam "NoWindowMinimizingShortcuts".

Dubbelklik dan op deze vermelding en vul hier dan de waarde "0" in om Aero Shake uit te schakelen, vul een "1" in om de functie weer in te schakelen.

Aero Shake uitschakelen