Windows 7 - Aero Peek uitschakelen


Met de Aero Peek functie in Windows 7 geeft je de mogelijkheid om snel te spieken wat er op het bureaublad staat maar wordt ook gebruikt als je gebruik maakt van Alt + Tab. De functie kan ook geheel uitgeschakeld worden en dit kan op twee manieren.

Menu Start

Als eerste kun je ervoor kiezen om Aero Peek alleen uit te schakelen voor het bureaublad. Dit houdt in dat het uitschakelen alleen geld voor de knop "Bureaublad weergeven" die standaard aan de rechterkant van de taakbalk staat. Zodra uitgeschakeld wordt de Aero Peek functie nog wel gebruikt op andere momenten zoals met Alt + Tab. Om Aero Peek alleen uit te schakelen voor de knop klik ergens op de taakbalk met de rechtermuisknop en kies Eigenschappen. Verwijder dan onderaan op het tabblad "Taakbalk" het vinkje voor "Met Aero Peek een voorbeeld van het bureaublad weergeven".

Aero Peek uitschakelen

Overal uitschakelen

Om Aero Peek voor alle momenten uit te schakelen zoals voor "Bureaublad weergeven" maar ook voor Alt + Tab en de taakbalk previews doe het volgende. Ga naar Start en klik met de rechtermuisknop op Computer en kies Eigenschappen. In het venster dat opent klik aan de rechterkant op "Geavanceerde systeeminstellingen". Er opent een volgend venster, klik hier op het tabblad Geavanceerd. Klik hier onder de kop Prestaties op "Instellingen".

Aero Peek uitschakelen

In de lijst die je ziet verwijder het vinkje voor de regel "Aero Peek inschakelen" en druk onderaan op OK en Aero Peek is geheel uitgeschakeld.

Aero Peek uitschakelen