Windows 10 - Actiecentrum aanpassen


Met Windows 10 is er het actiecentrum, een nieuw icoon die in het systeemvak rechtsonder wordt geplaatst. Zodra je op het icoon klikt dan komt er een balk in beeld met bovenaan een overzicht van eventuele meldingen en onderaan zie je een viertal kleine knoppen staan.

Door op uitvouwen te klikken zie je alle beschikbare knoppen in beeld zoals Vliegtuigmodus, Notities, Helderheid, VPN, Bluetooth, en meer. Je kunt echter zelf bepalen welke vier knoppen hier standaard onderin beeld staan, knoppen dus die je vaak gebruikt.

Het zelf bepalen van de vier knoppen die standaard worden getoond doe je door ergens in een leeg gedeelte op de taakbalk met de rechtermuisknop te klikken, kies dan Eigenschappen. In het venster dat opent klik achter Systeemvak op de knop Aanpassen.

In het venster dat daarna opent zie je direct bovenaan vier knoppen staan onder de kop 'Snelle acties'. Klik op een van de knoppen en bepaal in het menu dat opent vervolgens de actie, op deze manier stel je dan de vier knoppen standaard in naar eigen wens.