Skype - Windows 8


Speciaal voor Windows 8 is er een applicatie uitgebracht van Skype die gedownload kan worden in de Windows Store, deze applicatie is speciaal gemaakt voor de Metro-interface van Windows 8. Zodra de applicatie voor het eerst wordt gestart zal direct de vraag in beeld verschijnen of Skype toegang mag krijgen tot de microfoon en webcam en daarna zal de vraag volgen of de applicatie ook voortdurend mee mag blijven draaien op de achtergrond.

Direct na het openen van de applicatie worden personen getoond waar je recent mee gechat en gebeld hebt en aan de linkerkant staan favorieten en het overzicht van alle contactpersonen. Bepaalde personen kunnen gekenmerkt worden als favoriet en verschijnen dan op het hoofdscherm van de applicatie zodat een chat of een telefoontje met een favoriet snel gestart kan worden. Na het starten van de applicatie blijft mits daar zoals hierboven aangegeven toestemming voor gegeven is op de achtergrond draaien.

Tevens wordt aan het startscherm van Windows 8 een tegel toegevoegd waarop ook eventueel gemiste gesprekken worden getoond. Dankzij de side-by-side feature van Windows 8 kan Skype aan de zijkant van het scherm worden vastgezet zodat je tijdens het bellen of chatten met een contactpersoon bijvoorbeeld kunt internetten of iets anders. Tevens koppelt de applicatie direct met het adresboek in Windows, standaard aanwezig.

Downloaden van Skype voor Windows 8 kan hier.

Skype voor Windows 8

Skype voor Windows 8