Skype - Koppelen met Facebook


Sinds Skype versie 5.0 is er een mogelijkheid toegevoegd om een koppeling te maken met sociaal netwerk Facebook en deze integratie is verder uitgebreid sinds versie 5.5. Door deze koppeling te maken komt je eigen nieuwsoverzicht van Facebook beschikbaar in Skype en heb je hier onder andere de mogelijkheid om te chatten met vrienden op Facebook op dezelfde manier als dit mogelijk is met Windows Live Messenger.

In het nieuwsoverzicht bovenaan de mogelijkheid om je status te updaten. Reageren op berichten is mogelijk evenals 'Liken'. Deze koppeling is eenvoudig te maken, klik bovenaan in Skype op je eigen naam om het startscherm te openen. Klik hier dan op het blauwe tandwieltje zoals hieronder en kies daarna voor verbinden met Facebook.

Skype koppeling Facebook

Daarna verschijnt er een nieuw scherm om in te loggen met je gegevens van Facebook. Vul je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik daarna onderaan op de knop Aanmelden.

Skype koppeling Facebook

De vraag volgt of je toestemming geeft aan Skype om te koppelen met je Facebook account. Je ziet hier precies staan waar Skype toegang tot krijgt, als je het hier mee eens bent klik dan bovenaan het venster op de blauwe knop 'Aamelden met Facebook'.

Skype koppeling Facebook

Er zal dan een scherm volgen waarin nogmaals toestemming zal worden gevraagd. Klik dan onderaan het venster op de knop Toestaan om de koppeling af te ronden.

Skype koppeling Facebook

Als de koppeling succesvol is krijg je het nieuwsoverzicht en bijbehorende opties in beeld. Vanaf nu zie je ook welke vrienden er online zijn op Facebook. Door bovenaan met contacten te klikken op het linkje 'Skype' kun je kiezen om vrienden op Facebook te zien.

Skype koppeling Facebook