Skype - Skype Button voor website of e-mail


Als aanvulling op een website, webshop of bijvoorbeeld in een e-mail is het mogelijk om een Skype button te maken die eventueel ook een status kan tonen. De status die wordt getoond komt dan overeen met de status in Skype, zoals afwezig of online. Standaard is het zo dat iemand direct gebeld wordt na een druk op de knop. Gebruikers zoals familie die op de button klikken kunnen je op deze manier snel bellen of eventueel toevoegen aan hun contacten Skype of het kan gebruikt worden als aanvulling op een helpdesk.

Het maken van een button kan op de volgende pagina: www.skype.com/share/buttons/. Op de website vul je dan je eigen Skypenaam in en selecteer je vervolgens de button naar keuze, onderaan de pagina verschijnt dan een HTML code om te gebruiken op een site.

Naast het genereren van de code moet er ook een wijziging gedaan worden in de instellingen binnen Skype. Ga hiervoor bovenin in het menu naar Extra en klik op Instellingen. Klik vervolgens aan de linkerkant op de knop Privacy. Plaats dan een vinkje voor "Sta toe dat mijn status op het web getoond wordt." en druk op de knop Opslaan.

De gegenereerde Button is dan nu actief.

Skype Button voor website of e-mail

Als je niet je huidige status online wilt tonen maar een eigen afbeelding wilt gebruiken of alleen een link wilt plaatsen kun je eventueel de onderstaande code gebruiken waarin je dan alleen "gebruikersnaam" hoeft te vervangen voor je eigen Skype gebruikersnaam.

<a href="skype:gebruikersnaam?call">Bel via Skype</a>


Een voorbeeld van een button:.

Skype Button voor website of e-mail