Outlook Express - Opslag / archiefmap wijzigen


Einde ondersteuning Windows XP

Op 8 april 2014 is de ondersteuning voor Windows XP vanuit Microsoft definitief tot een einde gekomen. Indien je het oude besturingssysteem nog steeds gebruikt dan is het dringende advies om over te stappen naar een nieuwere versie van Windows.

Outlook Express kent een standaard locatie (archiefmap) waar het alle berichten en bestanden opslaat. Om deze bestanden zoals PostvakIN en de andere mappen inclusief de berichten te backuppen moet je een aardig eind navigeren via de Verkenner om deze te kunnen kopieren zoals de tip: Backup maken van berichten staat beschreven. Echter als je met regelmaat een backup wilt maken is het handiger om deze archiefmap op een andere, meer logischere plek op te slaan. Ook kan het handig zijn om de archiefmap te plaatsen op een andere partitie.

Om deze locatie te wijzigen ga binnen Outlook bovenin naar Extra en klik hier in het menu op Opties. Klik dan op het tabblad "Onderhoud". Bijna onderaan staat hier dan de knop "Archiefmap", klik hierop.

Opslag / archiefmap wijzigen

Een klein venster opent dan met de archieflocatie. Standaard zal hier een lang pad staan die verwijst naar een loactie als, C:\Documents and Settings\[GEBRUIKERSNAAM]\Local Settings\..., klik hier dan op de knop "Wijzigen" en zoek de nieuwe archieflocatie op waar alle berichten zullen worden opgeslagen.

Opslag / archiefmap wijzigen

Druk dan op OK en de archieflocatie is gewijzigd. Na het herstarten van Outlook Express zal deze dan ook actief zijn.

Opslag / archiefmap wijzigen