Word 2007 - Woorden toevoegen / verwijderen uit woordenlijst


De spellingscontrole in Word is een handig hulpmiddel echter bij bepaalde termen, woorden of namen kan het zijn dat Word deze niet herkent en dan zal er een rode lijn geplaatst worden onder het woord om aan te geven dat het woord verkeerd gespeld is of niet herkend wordt door de spellingscontrole.

Woorden, termen die wel goed gespeld zijn maar niet herkend worden door de Spellingscontrole kun je makkelijk toevoegen aan de Woordenlijst zodat deze niet meer rood onderstreept worden. Dit kan zowel in Word als in Outlook etc. Om dit te doen klik met de rechtermuisknop op het woord en klik dan op "Toevoegen aan woordenlijst".

Woorden toevoegen / verwijderen uit woordenlijst

Vanaf dat moment als je het woord typt zal deze niet meer rood onderstreept worden. Deze woorden worden dus opgeslagen in een woordenlijst en het kan gebeuren dat je een woord weer wilt verwijderen of dat je een verkeerd woord hebt toegevoegd. Om een woord weer te verwijderen uit de woordenlijst ga linksbovenin naar de Office knop en klik onderaan op de knop "Opties voor Word".

In het venster dat opent klik links op de knop "Controle" en klik daarna links op de knop "Aangepaste woordenlijsten".

Woorden toevoegen / verwijderen uit woordenlijst

In het venster dat opent klik linksbovenin op de knop "Woordenlijst bewerken" waarna opnieuw een klein dialoogvenster opent. Hier kun je dan in de woordenlijst het woord opzoeken dat je wilt verwijderen, selecteer het woord en klik op Verwijderen.