Word 2007 - Vormen invoegen


Word kent een flink aantal standaard vormen als vlaggen, vaandels, blokken, pijlen en sterren waarmee je het document kunt opfleuren en deze vormen kunt kleuren naar wens.

Ga bovenin in het menu naar Invoegen en klik op Vormen. Een lijst met standaard vormen komt nu tevoorschijn.

Vormen invoegen

Klik in deze lijst nu een gewenste vorm aan zoals in dit geval hieronder de smiley. De cursor verandert in een kruisje en sleep dan direct in je document de vorm. Door de Shift toets in te houden tijdens het slepen van de vorm houd je de vorm in verhouding.

Vormen invoegen

Dan krijgt de vorm de standaard opmaak en zie je de blauwe vakjes en cirkels omheen staan. Hiermee kun je de vorm bijschalen met de muis, met het groene bolletje bovenaan kun je de vorm draaien met de muis. Met het plaatsen van de vorm wordt standaard bovenin de werkbalk "Hulpmiddelen voor tekenen" geopend met alle opties om de vorm te voorzien van kleuren, effecten etc.

Alseerst zie je bovenin vier vlakken met kleuren staan als je hier met de muis op gaat staan krijgt de vorm die kleur als voorbeeld. Klik erop om de kleur toe te passen. Door op het pijltje rechts van de vlakken te klikken haal je alle kleuren tevoorschijn.

Vormen invoegen

Dan rechts onder het kopje "Schaduwen" geef je een gewenste schaduw mee aan de vorm. Door hierop te klikken zie je alle voorbeelden. Door op een voorbeeld te gaan staan met de muis wordt het op de vorm weer toegepast en kun je zien hoe dit eruit ziet. Door op een schaduw te klikken wordt het definitief toegepast.

Dan als laatst is er nog de "Tekstterugloop" optie. Hiermee voeg je je vorm in tussen de tekst, achter of voor de tekst.

Vormen invoegen

Dan staat er bovenin ook nog een optie "Vorm wijzigen". Door hier een andere vorm te kiezen blijft de gekozen opmaak van de huidige vorm bewaard en wordt deze toegepast op de nieuwe vorm.

Op deze manier geef je je vorm meer en meer stijl kun je wat extra's toevoegen aan je document. Als je klikt in het document gaat de werkbalk "Hulpmiddelen voor tekenen" weer weg. Door op de vorm weer te klikken komt deze weer tevoorschijn.

Vormen invoegen