Word 2007 - Standaard plakken instellen


Zodra je tekst kopieert van bijvoorbeeld een website en deze plakt in Word zal de opmaak van de website inclusief eventuele afbeeldingen automatisch overgenomen worden. Op het moment dat je deze tekst plakt zal er een klein icoon verschijnen met een aantal opties waarvan hieronder een screenshot. Hier kun je dan kiezen om de opmaak van de bron te behouden, de opmaak automatisch aan te passen aan de doelopmaak of je kiest voor de laatste optie, het alleen behouden van de tekst waarmee alle opmaak wordt verwijderd.

Actie bepalen bij plakken tekst

Zoals je in de screenshot ziet staat hier ook een optie 'Standaard plakken instellen...' waarmee je de standaard actie instelt op het moment dat je tekst plakt. Om deze opties aan te passen ga naar de Office knop links boven en klik op de knop "Opties voor Word". In het venster met opties dat wordt geopend klik aan de rechterkant op "Geavanceerd".

Onder de opties heb je dan de kop "Knippen, Kopieren en Plakken". Hier bepaal je dan voor vier verschillende moment wat er met de tekst moet gebeuren op het moment dat je deze plakt in Word. Zo kun je dan instellen dat automatisch alle opmaak wordt verwijderd en alleen de tekst wordt behouden.

Actie bepalen bij plakken tekst