Word 2007 - Standaard bestandsindeling wijzigen


Met de komst van Word 2007 is er een nieuw bestandsformaat (.docx) waarin de bestanden standaard worden opgeslagen. Deze bestanden kunnen dan niet meer worden geopend in eerdere versies van Word zoals Word 2003 die nog gebruik maken van het formaat .doc. In een andere tip is te lezen hoe de bestanden toch zijn op te slaan als .doc waarmee ze wel geopend kunnen worden in eerdere versies.

Het is echter ook mogelijk om Word in te stellen dat de bestanden altijd opgeslagen worden in een eerder of ander formaat. Om dit in te stellen ga linksbovenin naar het Office icoon en klik onderaan op de knop "Opties voor Word".

In het venster dat opent klik aan de linkerkant op de optie "Opslaan". Hier aan de rechterkant is dan het standaard bestandsformaat in te stellen, klik op "Word-document (*.docx)" waarna een uitklaplijst met formaten tevoorschijn komt. Door bijvoorbeeld hier te kiezen voor "Word 97-2003" worden de bestanden altijd opgeslagen als .doc waarmee eventueel mensen met oudere versies van Word de documenten ook kunnen openen.

Als je Service Pack 2 voor Office 2007 hebt geinstalleerd kun je er ook voor kiezen om standaard documenten op te slaan als OpenDocument text (.odt). Het OpenDocument formaat wordt onder andere gebruikt door OpenOffice en kan dus standaard gebruikt worden vanaf Service Pack 2 voor Office 2007. Je kunt een bestand via 'Opslaan als' ook eenmalig opslaan in het Open Document Format.

Standaard bestandsindeling wijzigen