Word 2007 - Paginanummers gebruiken


Het is mooi als je een document maakt met een hoop pagina's om deze van paginanummers te voorzien. Word biedt dit uiteraard plus de mogelijkheid de kiezen uit een standaard thema/opmaak voor de nummers. De paginanummers werken automatisch en worden geplaatst in de kop of voettekst.

Ga naar het tabblad "Invoegen" en klik op paginanummer om de opties tevoorschijn te halen. Ga hier naar "Boven aan de pagina" of "Onder aan de pagina" afhankelijk waar je de nummers wilt plaatsen. Als je hier naar toe gaat krijg je een lijst met opmaak mogelijkheden voor de nummers zoals hieronder in het plaatje.

Paginanummers gebruiken

Zodra je een opmaak hebt gekozen zal het nummer automatisch ingevoegd worden op de pagina in de kop of voettekst. Eenmaal geplaatst zullen in de werkbalk de "Hulpmiddelen voor kopteksten en voetteksten" tevoorschijn komen waardoor alle opties verschuiven naar een andere plek. Als je nogmaals bovenin op paginanummer klikt wat nu helemaal links staat kun je onder "Opmaak paginanummers" opties instelllen zoals vanaf welke pagina er moet begonnen worden met tellen. Als je klaar bent met instellen klik je op de knop "Afsluiten" in de werkbalk om weer terug te komen in het document.