Word 2007 - Geen automatische hyperlinks maken


Geen automatische hyperlinks maken Normaal gesproken bij het typen van een internetadres (www.websonic.nl) binnen Word wordt hier automatisch een hyperlink van gemaakt naar het desbetreffende adres. Deze link is te verwijderen door er met de rechtermuisknop op te klikken en in het menu te klikken op "hyperlink verwijderen".

Op deze zelfde manier kun je ook zelf een link aanmaken door tekst te selecteren, met de rechtermuisknop hierop te klikken en te klikken in het menu op Hyperlink. Echter is het ook zo in te stellen dat deze hyperlinks niet automatisch gegenereerd worden. Dit doe je door op het Office icoon te klikken linksbovenin en dan te kiezen voor "Opties voor Word".

In het venster dat opent klik dan aan de rechterkant op "Controle" in het menu en klik aan de rechterkant op "AutoCorrectie-opties".

Geen automatische hyperlinks maken

Er opent dan een nieuw venster, klik hierin op het tabblad "AutoOpmaak tijdens typen". Verwijder dan hier het vinkje voor "Internet en netwerkpaden door Hyperlinks" en druk op OK. De links worden dan niet meer automatisch aangemaakt.

Geen automatische hyperlinks maken